2231022489 ΑΒΕΡΩΦ 5, Λαμια takismax@yahoo.gr

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι είναι η μεσοθεραπεία;
Η μεσοθεραπεία είναι μία μέθοδος κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες φαρμακευτικών και ομοιοπαθητικών ουσιών όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, κι ένζυμα σ‘ ένα ορισμένο σημείο του σώματος. Αυτό γίνεται με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος (εξ ου και μεσοθεραπεία), με σκοπό τη θεραπεία παθήσεων, τον εξωραϊσμό ή την ανανέωση του δέρματος.

Πως δρα η μεσοθεραπεία;
Η θεραπεία "Mesoglow" ή "Mesolift" εμπλουτίζει το χόριο, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα, τα οποία τρέφουν το δέρμα και το αναζωογονούν. Επίσης προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και αυξάνει τον μεταβολισμό. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στο πιο πάνω μείγμα συστατικών κρατά το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα τη βαθειά ενυδάτωση του δέρματος. Τα άτομα που έχουν κάνει τη θεραπεία αυτή περιγράφουν ότι το δέρμα τους έγινε πιο σφιχτό, ελαστικό, λαμπερό, νεανικό και ακτινοβολεί

Πως γίνεται η μεσοθεραπεία;
Η μεσοθεραπεία γίνεται με την έγχυση του μείγματος από υαλουρονικό οξύ , βιταμίνες, αμινοξέα, και αντιοξειδωτικά συστατικά, στο πρόσωπο, λαιμό ντεκολτέ, χέρια ή σε όλο το σώμα. Η έγχυση γίνεται με σύριγγες που έχουν μία πολύ λεπτή και μικρή βελόνα

Εφαρμόζεται με την τεχνική των μικροενέσεων “micro-injections” στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4mm (τόσο μικρές σαν τις τρίχες από τις βλεφαρίδες) ή με το Mesoline ROLLER (ειδική συσκευή με μικροβελόνες) χωρίς καθόλου πόνο

Είναι επώδυνη;
Η θεραπεία είναι ανώδυνη και διαρκεί 15-20 λεπτά.

Πόσο συχνά εφαρμόζεται; Απαιτούνται περίπου 5 θεραπείες, 1 κάθε εβδομάδα και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε χρόνο. Αποτελέσματα πριν & μετά την μεσοθεραπεία με MESOLINE REFRESH & TIGHT


Ποιός μπορεί να κάνει Μεσοθεραπεία;
Όλοι οι ενήλικες από 18 έως 75 ετών που έχουν καλή υγεία μπορούν να κάνουν Μεσοθεραπεία για αισθητικούς σκοπούς.


 

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ & ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι είναι η κυτταρίτιδα;
Κυτταρίτιδα είναι η ανάπτυξη κακής ποιότητας λιπώδους ιστού στους μηρούς, γλουτούς, γόνατα, κοιλιά. Η κυτταρίτιδα δίνει στα προσβεβλημένα σημεία την εικόνα του «φλοιού πορτοκαλιού».

 

Που οφείλεται;
•Σε ορμονικούς παράγοντες (διαταραχές εμμηνόρρυσης, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση).
•Σε διατροφικές συνήθειες (λίπη, υδατάνθρακες, αλκοόλ, κάπνισμα).
•Σε διαταραχές τού μεταβολισμού λιποκυττάρων.
•Σε διαταραχές της μικροκυκλοφορίας.
•Σε φλεβική ή χρόνια λεμφική στάση.
•Παχυσαρκία.


Η μεσοθεραπεία είναι το ισχυρότερο όπλο κατά της κυτταρίτιδας. Είναι μια θεραπεία που εφαρμόζεται πολλά χρόνια στο εξωτερικό (από το 1958 στην Γαλλία) και εφαρμόζεται ευρέως για την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων. Η μεσοθεραπεία βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και έτσι βοηθάει στην καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων και την αποβολή των τοξινών. Θεωρείται ως η καλύτερη μέθοδος της αισθητικής ιατρικής για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αλλά και άλλων αισθητικών προβλημάτων (δερματική χαλάρωση, ρυτίδες, τριχόπτωση, γήρανση του δέρματος, αλωπεκίες κλπ.).
 

Πως γίνεται η μεσοθεραπεία;
Η μεσοθεραπεία γίνεται με την έγχυση ενός μείγματος από βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοιδηματικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, στα σημεία όπου υπάρχει κυτταρίτιδα. Η έγχυση γίνεται με σύριγγες που έχουν μία πολύ λεπτή και μικρή βελόνα. Έτσι τα συστατικά αυτά εισχωρούν καλύτερα μέσα στο λιπώδη ιστό και έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Εφαρμόζεται με την τεχνική των μικροενέσεων “micro-injections” στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4-6mm (τόσο μικρές σαν τις τρίχες από τις βλεφαρίδες) ή με το MESOMEGA (ειδική συσκευή έγχυσης) ή με το Mesoline ROLLER (ειδική συσκευή με μικροβελόνες) χωρίς καθόλου πόνο.

Είναι επώδυνη;
Η θεραπεία είναι ανώδυνη και διαρκεί 15-20 λεπτά.

Πόσο συχνά εφαρμόζεται;
Απαιτούνται περίπου 10 θεραπείες κάθε 8 – 10 ημέρες και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε χρόνο.

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή;
Δεν υπάρχει περιορισμός λόγω της ηλιοφάνειας. Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου.

 


ΑΛΩΠΕΚΙΑ & ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι είναι η αλωπεκία;
Η αλωπεκία, είναι μια φυσιολογική διαδικασία που έχει να κάνει με την πτώση ή το πρώιμο χάσιμο των μαλλιών χωρίς να γίνεται αντικατάσταση αυτού. Η αλωπεκία αποτελεί το 25% των δερματολογικών παθήσεων και έχει σταματήσει να είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει μόνο τους άνδρες, αφού και η γυναικεία αλωπεκία έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια: ένα μικρό ποσοστό γυναικών μεταξύ των 20 και 30 ετών και ένα 30% αυτών που βρίσκονται στην ηλικία μεταξύ 40 και 60, πάσχει από αυτήν.

Που οφείλεται;
Οι αιτίες και οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στην πτώση των μαλλιών είναι διαφόρων τύπων.

Οι πιο κοινές είναι οι παρακάτω:
•Ορμονικά προβλήματα (ανδρογενετική αλωπεκία). Το 90% των περιπτώσεων αλωπεκίας ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, είναι κληρονομική και επηρεάζει κυρίως τους άνδρες, αλλά επίσης και ορισμένες γυναίκες. Αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, η κακή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, τα ωάρια, η υπόφυση και τα επινεφρίδια προκαλούν επίσης την πτώση των μαλλιών.
•Ιατρικές θεραπείες και/ ή φάρμακα
•Συναισθηματικό στρες
•Μη σωστή διατροφή. Η κακή διατροφή, η έλλειψη βιταμινών, η αναιμία και τα προβλήματα απορρόφησης θρεπτικών συστατικών καθώς και οι ασθένειες όπως ανορεξία, επηρεάζουν άμεσα την ανάπτυξη των μαλλιών. Επίσης, η έλλειψη πρωτεϊνών ή λίπους, χαρακτηριστικό των ατόμων που κάνουν αυστηρές δίαιτες, μπορεί να οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα.
•Ασθένειες του δέρματος στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής
•Επιθετική φροντίδα μαλλιών όπως : περμανάντ, βαφές, extension, επιθετικό ίσιωμα, κλπ που στην πραγματικότητα καταστρέφουν τα μαλλιά.

Το ιδανικό είναι πριν κάνετε οτιδήποτε, να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για την περίπτωσή σας, να κάνετε μια διάγνωση, και από τη στιγμή που θα καθορίσετε το είδος της αλωπεκίας σας, μπορείτε να επιλέξετε το είδος της θεραπείας που είναι πιο κατάλληλο για εσάς.

 

Τι είναι η Μεσοθεραπεία;
Εφαρμόζεται με την τεχνική των μικροενέσεων “micro-injections” στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4-6mm (τόσο μικρές σαν τις τρίχες από τις βλεφαρίδες) ή με το MESOMEGA (ειδική συσκευή έγχυσης) ή με το Mesoline ROLLER (ειδική συσκευή με μικροβελόνες) χωρίς καθόλου πόνο. Είναι επώδυνη; Η θεραπεία είναι ανώδυνη και διαρκεί 15-20 λεπτά.

Πόσο συχνά εφαρμόζεται;
Απαιτούνται 1 ή 2 συνεδρίες/εβδομάδα για 5 συνεχείς εβδομάδες και συντήρηση 1 συνεδρία κάθε 1-2 μήνες.

 

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή;
Δεν υπάρχει περιορισμός λόγω της ηλιοφάνειας. Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου. Το ιδανικό είναι πριν κάνετε οτιδήποτε, να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για την περίπτωσή σας, να κάνετε μια διάγνωση, και από τη στιγμή που θα καθορίσετε το είδος της αλωπεκίας σας, μπορείτε να επιλέξετε το είδος της θεραπείας που είναι πιο κατάλληλο για εσάς. Είναι μία θεραπευτική μέθοδος που περιλαμβάνει μια σειρά μικροενέσεων ενδοεπιδερμικά. Οι ενέσεις αυτές περιλαμβάνουν ένα κοκτέιλ ουσιών από βιταμίνες, μέταλλα, φαρμακευτικές ουσίες και αμινοξέα που εγχύονται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα, στο μεσόδερμα. Η θεραπεία αυτή ξεκίνησε το 1958 από το γάλλο Michel Pistor και έκτοτε εμφανίζονται πολλές παραλλαγές στην τεχνική αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιούνται. Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται επιτυχώς και σε περιπτώσεις αλωπεκιών και τριχόπτωσης ουσιαστικά ως μια μέθοδος εισαγωγής φαρμακευτικών ουσιών τοπικά. Έτσι, με την εφαρμογή της εισάγουμε στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, δηλαδή μέσα στους θύλακες των τριχών, τα κατάλληλα σκευάσματα, με σκοπό τη μείωση της τριχόπτωσης και την ενδυνάμωση της τριχοφυΐας

Εφαρμόζεται με την τεχνική των μικροενέσεων “micro-injections” στις πάσχουσες περιοχές χρησιμοποιώντας μικροβελόνες μεγέθους 4-6mm (τόσο μικρές σαν τις τρίχες από τις βλεφαρίδες) ή με το MESOMEGA (ειδική συσκευή έγχυσης) ή με το Mesoline ROLLER (ειδική συσκευή με μικροβελόνες) χωρίς καθόλου πόνο.


Είναι επώδυνη;
Η θεραπεία είναι ανώδυνη και διαρκεί 15-20 λεπτά.

Πόσο συχνά εφαρμόζεται;
Απαιτούνται 1 ή 2 συνεδρίες/εβδομάδα για 5 συνεχείς εβδομάδες και συντήρηση 1 συνεδρία κάθε 1-2 μήνες.

Πότε είναι η κατάλληλη εποχή;
Δεν υπάρχει περιορισμός λόγω της ηλιοφάνειας. Μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου. 

 

 

Πίσω